La Conselleria de Cultura d’Aragó, en línia amb la FACAO, però sense noms per a les llengües

4 10 2011

La nova Conselleria de Cultura d’Aragó està sembrant el pànic sobre les denominacions que utilitzarà per al català i l’aragonès. El Director Vadillo, de Patrimoni Cultura, sota on hi havia Patrimoni Lingüístic, s’ha oposat històricament a que el català es parla a la Franja i a la mateixa existència de l’aragonès. La Consellera, per contra, defensa l’existència del català i s’oposa a l’existència de la llengua aragonesa.

Ara només faltaven aquells que neguen l’existència del català i defensen l’aragonès. I per això hi ha la FACAO. Una nova adquisició, de la que es desconeix procedència i activitat, María José Blanc, com a Portaveu de la Plataforma No Hablamos Catalán, hereva occidental de la FACAO, ha demanat tanda per entrar als despatxos de la Conselleria:

Reuniones con el Director General de Cultura y con la Consejera de Cultura

Por otro lado, la Plataforma Aragonesa No Hablamos Catalán informa de que recientemente ha solicitado sendas entrevistas con el Director General de Cultura, Humberto Vadillo, y con la Consejera de Cultura, Dolores Serrat, para tratar sobre la Ley de Lenguas. A este respecto, María José Blanc, portavoz de la Plataforma, confía en que en breve “se derogue la actual Ley de Lenguas y se apruebe una nueva Ley que realmente proteja y fomente las modalidades lingüísticas del aragonés, tanto del aragonés oriental como del altoaragonés. Fabla y catalán son imposiciones partidistas que no representan a los verdaderos hablantes patrimoniales”. Blanc cree que Vadillo y Serrat están en la misma línea y considera que “son unos muy buenos profesionales y confío en que cambien la tendencia de la última década en la que siempre se subvencionaba a los mismos y en la que no ha existido una cultura libre”.

Resumint: tots en línia contra alguna cosa. Ara els fa falta saber contra què estan.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: