Anticatalanistes de la FACAO i Baleàrtics a Casp

12 06 2012

La FACAO ha arreplegat l’anticatalanisme valencià, balear i aragonès en una trobada a Casp. I Carlos Alastuey, President del Baix Aragó – Casp (PAR), ha liderat el discurs anticatalanista:

Los «tesoros» de la comarca: Maella, Fabara, Nonaspe y Fayón, a los que añadió Mequinenza. En estos municipios «no hablan catalán aunque parte de la población quiera hablar catalán, se habla maellà, favarol, nonaspí, fayonés y mequinensà, solo que porque entre ellos se entienden perfectamente a algunos se les ocurre que se habla catalán para unificar».

De Carlos Alustey (PAR) ja en coneixíem algunes perles: «En mi opinión no es catalán sino aragonés. Es la lengua materna y no se escribe, es distinta al catalán puro». Pareix que en la nova lingüística del PAR, a pesar que s’entenen de banda a banda de la frontera, no parlen lo mateix. I també el PSOE va aportar el seu grà de legitimitat a estos grups radicals amb l’assistència de l’Alcalde de Casp.

Per sort, CHA que és soci de govern al Baix Aragó-Casp (PSOE, PAR i CHA), es va desmarcar a temps d’este acte.

A la Jornada hi van aparèixer les grans joies ultradretanes i violentes de la FACAO, encarnades en el seu antic president Ángel Hernández. Màxim activista de l’activitat més radical anticatalanista: va ser retingut a Fraga per enganxar adhesius independentistes que ell mateix denunciava públicament, o fer escrits animant als Grups d’Acció Valencianista a continuar amb la pintada d’amenaces en les parets d’entitats cíviques.

A l’acte també hi va assistir el president dels Grups d’Acció Valencianista (GAV), que tenen un extens currículum de l’ús de la violència. Fins i tot a la Franja, amb pintades amenaçadores a Fraga.

A pesar d’això, el diari La Comarca publica que són grups al màxim de cordials:

Dos días repletos de conferencias históricas, lingüísticas, rutas turísticas y experiencias que de una u otra forma se compartieron siempre desde un profundo respeto al que opinaba diferente.

En realitat, ja fa bé La Comarca de definir algun d’estos grups com a àrtic (sic):

Caspe fue la sede durante un fin de semana de historiadores y lingüistas aragoneses, valencianos y baleárticos que debatieron y expusieron la situación de la lengua aragonesa, de la lengua valenciana y de la lengua mallorquina o balear.

Anuncis

Accions

Information

3 responses

18 06 2012
Dídac

Baleàrtics? I aquesta T, d’on vos la treis?

21 06 2012
Miguel

Sabieu que aquest tipus és descendent d’aragonesos?

2 07 2012
justinodearagon

De com a la Franja es parla Suahili.

De la nit al dia, en una mena de maledicció babèlica, tots els veïns de la Franja de Ponent han passat a parlar un nou idioma, diferent del seu propi. Un monstre surrealista d’última hora qualificat amb el geogràfic apel·latiu d'”aragonès oriental”. Molt significatiu és el fet que no hi hagués temps, ni ganes, ni imaginació per trobar un adequat nom substitutiu per esborrar l’abominable “català”. ¡Abolitio nominis! Si algú creu que per canviar sobtadament de collar al gos aquest canvia de raça, la seva neciesa acaba desbocant-se.

Qui anunciava tan greu despropòsit, una catalana accidental (potser per un aterratge d’emergència d’alguna cigonya en dificultats), de nom oblidable i màxima responsable de la (mala) educació a l’Aragó, no pestanyejava en vocalitzar tal magna poca-soltada. Aclamada per diminuts grupuscles de subjectes de tendència ultra, estranys al territori afectat i amb un ideari que en una democràcia normalitzada fregaria el friquisme polític.

Constitueix, doncs, un acte revisionista de pornografia filològica. I de la dura. Que li diguin Suahili, posats a mentir!!

Si us plau, consellera, no masturbi més la nostra raó.

Torni a les seves autòpsies i deixi en pau els vius. Si més no, els interfectes no es riuran de vostè. No converteixi l’Aragó, amb les seves accions, en la riota de la comunitat científica internacional. Demani disculpes públicament als aragonesos per dubtar del seu coeficient intel·lectual col·lectiu i dimiteixi amb dignitat, si és que encara li’n queda.

Un indignat lingüístic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: