Procés judicial

El jutge ha acceptat a tràmit la querella interposada per la FACAO per injúries i calúmnies. Ells, els “facaoers”, declaren que l’agregador de notícies franja.tk, el blog Rimat/Rimau  i el president de la Iniciativa Cultural de la Franja van contra el seu honor perquè els tres acusats han denunciat públicament que la FACAO es relaciona amb Democracia Nacional (i amb d’altres grups d’estrema dreta, com el GAV i la Falange) i que la FACAO promou la violència política. Però els “facaoers” no mostren els enllaços, els arguments i les proves que acompanyen eixes webs, on s’explica com funciona aquesta larva de l’extremadreta a la Franja. Per exemple, el jutge no ha rebut els textos a on el seu lider manifesta obertament a la Revista SOM:

Es presentaren els jovens del GAV (que els tenen ben posats). Davan del seu corage, des de FACAO llamentem haver frenat la binguda d’altres. I com a fermall final, “decoraren” tota la frontera del casal pancatalanista Jaume I de Fraga, espray negre i texts de: “fora d’ací”, “fora de fraga”.

La FACAO ha interposat la querella a dos jutjats diferents: Fraga i Montsó. El jutjat de Fraga ha acceptat a tràmit la querella i s’ha posat en comunicació amb les persones indicades buscant el contacte per les múltiples pistes que tenia. No ha sigut difícil: carta a l’ajuntament o jutge de pau corresponent, amb dia i hora de citació, i allà es presenten el dia que toca declarar. Dies abans llegeixen la documentació adjunta, i el dia abans es desplacem a Lleida per a parlar amb l’advocat. Una nosa si es fa sense cap raó, per fer ús de la llibertat d’opinió, però allà a Fraga que van els citats. A les 9.30 a.m , abandonen la seua llengua per a poder declarar en l’única llengua oficial a Aragó, responen les preguntes del jutge en les dues úniques paraules que els accepta per a la declaració, el i el no, sense matisos possibles, i fora.

Els textos que, segons la FACAO, contenen “injúries i calúmnies”

De l’agregador Franja.tk

Del blog Rimat/Rimau:

De la Iniciativa Cultural de la Franja:

Anuncis%d bloggers like this: