Inici

També pots llegir aquesta pàgina en castellà, en aragonès i in english. La FACAO y la Extremaderecha en castellano.

DARRERA HORA:

Segona victòria als tribunals contra els secessionistes: El recurs de la FACAO al jutjat de Fraga, signat per Ángel Hernández i Héctor Castro, confirma el 4/8/08 l’arxivament de les querelles:

“Se DESESTIMA el Recurso interpuesto y se confirma en su integridad la resolución recurrida por la cual se acordaba el Sobreseimiento Provisional y el archivo de la causa”.


Auto anterior del jutjat de Fraga, amb data 8 de maig de 2008. Manifesta que

“Se acuerda el sobreseimineto provisional y el archivo de la presente causa”

Davant les denúncies públiques sobre les seues relacions amb l’extremadreta, FACAO va emprendre el camí desesperat i la fugida endavant amb un procés judicial obert a tort i a dret. Hi van caure acadèmics de la llengua aragonesa i catalana, webs de difusió d’infomació sobre el català a la Franja o professors. Mentre, han sumat a la querella papers i més papers per “delictes” tals com millorar textos lliurement modificables a la Wikipedia o van atrevir-se a traduir al castellà el mot “Homenots” de Josep Pla per “Gentuza”. Encara ahir, quan ja coneixien l’arxivament de la causa, van tornar a tancar els ulls i van tornar a intentar engegar una campanya mediàtica amb periodistes amics. Podeu seguir el procés, les imatges del suport social als querellats i les activitats ultres de la FACAO a la web https://locacaodelafacao.wordpress.com Les querelles van motivar un inesperat suport de moltíssima gent, des de les universitats, des de diferents professions, des de la política, des d’Aragó, des de Catalunya o des del País Valencià. La informació sobre la relació de l’extremadreta amb la FACAO ha arribat als racons més inesperats per nosaltres. Us agraïm a tots el vostre suport i us animem a seguir denunciant-ho i donant suport a tots aquells que ho fan. La web Lo cacao de la FACAO seguirà informant-vos puntualment si hi ha novetats.

————-

————-

Avui, 6 de març de 2008, ha estat un dia especial, perquè gràcies als blaveros de la Franja hem conegut els budells de l’Estat. Fa un temps, vam dir públicament que la FACAO era una larva de l’extremadreta violenta a la Franja. No ho fèiem perquè ells pensen diferent de nosaltres sobre la llengua catalana. Ho dèiem perquè han promogut la violència, es manifesten amb partits d’extremadreta, s’associen amb altres grups violents i han pertanyut a partits que neguen els mínims principis democràtics. No era tonteria. I la conseqüència d’aquella denuncia és que, de moment, nosaltres hem patit un judici, una detenció policial, una retenció a calabossos i una confiscació de mòbils i informació personal per temps indeterminat. Ara és la millor oportunitat per a que defensem la nostra denúncia pública i la fem arribar a tots els racons, allà on volen que callem.”

A esta pàgina podeu trobar el relat del judici que sofreixen les persones que han denunciat públicament les relacions de la FACAO amb l’extremadreta, i la posterior detenció, retenció als calabossos i confiscació de propietats feta per la policia. Podeu signar en suport a les denúncies públiques i informar-vos de les dues veritats de la FACAO: què defensen sobre el català de la Franja i quines activitats d’associació en l’extremadreta i d’apologia de la violència fan. Per favor, difon tota esta informació entre la gent a qui puga interessar.

Manifestació de la FACAO amb la participació de Democracia Nacional
(Saragossa, 18/09/2003)

Manifestació de FACAO amb el logo de Democracia Nacional

Petita història en un capítol

Capítol únic. Article d’Ángel Hernández, president de la FACAO, promovent la violència:
[transcripció de l’article]
[traducción al castellano]

El president de Facao fa apologia de la violència

Petita història en dos capítols

Capítol 1. Article escrit per Ángel Hernández, president de la FACAO, criticant la proliferació d’adhesius catalanistes als carrers de Fraga (La voz del Bajo Cinca, 3 de maig de 2007)

“En los dos últimos meses (alguna razón habrá) estamos sufriendo una auténtica inundación de pegatinas catalanistas, pegadas en todos los carteles y señales de las calles principales de Fraga”
[l’article sencer]

Capítol 2. Sorprendido un líder anticatalanista con pegatinas de “Fraga catalana” (Heraldo de Aragón, 26 de maig de 2007)

“En las últimas semanas se han visto proliferar adhesivos procatalanistas por la ciudad, pero lo que ha dejado perplejos a los vecinos ha sido descubrir que, en la madrugada del viernes, la Policía Local descubrió pegándolos al presidente de la FACAO (Federación de Asociaciones Culturales del Aragón Oriental), Ángel Hernández, abanderado de las políticas anticatalanistas. La Policía trasladó su informe a la Junta Electoral de la zona de Fraga. (…) incluso había publicado en el diario digital local un artículo con fotografías adjuntas de las polémicas pegatinas, criticando la inoperancia del Ayuntamiento en este asunto. En ese artículo aseguraba que “el origen de dichas pegatinas son las entidades pancatalanistas que hay en Fraga, todas ellas centradas en el Casal catalanista Jaume I, cuyo objetivo básico es catalanizar esta parte de Aragón” y lamentaba que el Ayuntamiento no aplicara en estos casos su nueva ordenanza cívica de convivencia ciudadana, que endurece las sanciones por comportamientos incívicos. Una ordenanza que ahora se le aplicará a él mismo.
[més informació]

Anuncis%d bloggers like this: