La FACAO i la ultradreta

Leer en castellano

El discurs de la FACAO és polític perquè, a banda de difondre tesis lingüístiques del mateix nivell de validesa que les que defensen que la SIDA es transmet per l’aigua, la seua acció va més enllà. Són una larva d’un moviment secessionista, d’extremadreta i violent. El conflicte ja ha existit durant molts anys al País Valencià, amb conseqüències greus de conflicte polític violent. I aquí ja no juguem amb veritats o no veritats, ciència o esoterisme. Estem jugant amb convivència o conflicte.

Activitat té la FACAO:

  • FACAO da nombre a sus premios literarios “Roberto G. Bayod”.  Se trata de un exalcalde de Belmonte de San José, de pasado ultraderechista y carlista. Blas Piñar, líder de la extremaderecha en la transición democrática, en su libro describe a Roberto G. Bayod como “carlista, amigo entrañable y caballero sin tacha” que  públicamente felicitó el partido extremista Fuerza Nueva de “airear lo intangible del 18 de Julio”, “porque el 18 de Julio ni se pisa ni se rompe”. Lean el artículo que el personaje tiene en la Wikipedia
  • El president de la FACAO, Ángel Hernández, promou la violència públicament en referència a les pintades a una entitat associativa (versió en imatgeversió en texttraducción al castellano):
    • Es presentaren els jovens del GAV (que els tenen ben posats). Davan del seu corage, des de FACAO llamentem haver frenat la binguda d’altres. I com a fermall final, “decoraren” tota la frontera del casal pancatalanista Jaume I de Fraga, espray negre i texts de: “fora d’ací”, “fora de fraga”.
  • Els dirigents de la FACAO es reuneixen i fan manifestacions amb Democracia Nacional a Saragossa, on van mostrar com a pancarta de capçalera l’escut del partit d’extremadreta:%d bloggers like this: